Dekorasyon

Lake Obje ve Tasarım Modelleri

Yayınlanma tarihi

Lake

Lake bir ahşap kaplama sanatı, tarih boyunca Japon geleneksel el sanatlarından biridir. Yüzyıllardır kullanılan bu sanat dalı daha sonraları Çin ve diğer ülkeler yayılmıştır.

           

Sağlıklı yemek ve su kapları ile Japon mutfaklarında her zaman yerini alırken günümüzde de hala kullanılmaktadır. Altın ve gümüş tozu ile lüks eşyalar yapılırken halk arasında her bütçeye göre ürün yapılmaktadır.

             

             

              

Makine tekniği altın tozu ve vernik kurumadan gümüş tozu objenin veya eşyanın yüzeyi pürüzsüz hale gelene kadar parlatma yapılır.

                

 

 

       

Japon mutfaklarında çorba ve yemek tasları olarak kullanılırken halkın yeme tarzını şekillendirmeye yardımcı olmaktadır. Lake eşya pürüzsüz görünümü sıradan bir tahta parçasını muhteşem tabak, çanak ve objelere dönüştürmektedir. Lakeler çeşitli renklerde olabileceği gibi cilalama işlemini usta ellerin yapması gereken bir sanat, zira pürüzsüzlüğü her usta yapamaz.

          

       

       

Çeşitli nakış kutuları, kaseler, kalem kutuları, dolap kapakları, sandıklar, duvar panoları, vazolar, tencereler, kaşıklar ve mobilyalar olarak yerini almaktadır.

Lake eşya dayanıklı ve uzun yıllar kullandıkça parlaklığı artar. Bir çok Japon lokantalarında ve masalarında lakekaselerde çubuklarla yemeklerini yemek kültürü gelişmiştir ve dayanıklı Japon geleneksel eşyalarındandır.

         

     

             

             

             

             

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar