Hobi

Küpe Çiçeği Çeşitleri

Küpe Çiçeği Çeşitleri

Egzotik fuşya ya da küpe çiçeği beyazlar, morlar, pembeler, kırmızılar, siyahlar ve artık adına dernekler kurulan, fuşya severler adına özel dergiler bastırılan asılı kırılgan tek yıllık ve çok yıllık türleri olan muhteşem bir çiçek. Aynı zamanda saksıda ve toprakta yetişebilen 10-20 derece sıcaklıkları olan yerlerde yarı gölge yerde yetişebilen bir çiçektir. Çiçekleri sarkık durumda, kümeler veya tekli durabilen uzun ve yayvan türleri vardır.

fidefuş

Sonbahar ve ilkbahar ve yazın çiçek açar, çalımsı sarkık bir bitkidir. Don tehlikesi olan yerlerde tehlike geçdikten sonra dışarı çıkarılabilir. Daha çok çiçeklenmesi için gübre ve suyunu eksik etmeyin. Çok çeşitleri vardır boyları uzayan, yana büyüyen, bazıları hassas olurken bazıları dayanıklıdır.

tohum yetiş

Donuk bahçelere ve balkonlara renk katan küpe çiçeği kolayca yetiştirilebilen ancak bakım gerektiren narin bir çiçektir. Toprak içinde bulunan kompostlar zamanla yapısını kaybeder, toprağını arada karıştırın, çiçek büyüdüğünde toprağını ve saksısını değiştirin. Ya da saksı üzerinden 3/2 toprağını alarak kompost ve gübre ile karıştırarak kalan toprak üzerine yerleştirin.

Sıcak havalarda iki günde bir sulanır onun dışında haftada bir yetecektir. Yaprak bitleri ve böcekler saksı çiçeklerinin sorunları doğal ilaçlama yaparak böceklerden kurtulun, boş fıs fıslı şişelerinizin içine su doldurun yarım kapak bulaşık deterjanı koyarak arad bir sıkın yaprak bitlerin yok olduğunu göreceksiniz.

yetiştirme

Asitli, organik maddeden zengin toprak ister.  Saksı toprağı için karışım 2 kısım kil, 1 kısım yaprak humusu, 1 miktar iyi çürütülmüş gübre , bir miktar kum haftada bir sulama ve ara sıra sıvı gübre verilmelidir. İlkbahar veya yazın yarı olgunlaşmış ve yarı odunsu çeliklerle serada üretilebilir. Tohumdan üretmede olabilir.  Don olan bölgelerde saksıda yetiştirilmiş ise kapalı yerlere ya da seralara alınmalı, eğer dışarıda toprağa dikilmiş ise üzerine naylon bir çuval ya da örtü geçirilmelidir. Eğer çelikten köklendirmek istiyorsanız ilkbahar veya yaz başlarında taze sürgünlerden çelik yaparak köklendirebilirsiniz.

 

Keskin bıçak, saksı toprağı, saksı karışımına perlit, ya da kum ve köklenme hormonu size gerekli olan malzemeler.

Kestiğiniz çeliği köklenme hormonuna batırarak dikerseniz köklenme daha çabuk olacaktır. 1 ya da 2 aya kadar köklenir, nemli ve gölge ortamda fidanları yetiştirmeye dikkat edin.

Mor çiçekli, pembe çiçekli, kırmızı mor çiçekli, beyaz kırmızı çiçekli, çift soluk pembe çiçekli, şeftali beyaz pembe çiçekli,beyaz pembe çiçekli,pembe mor çiçekli,kırmızı mor çiçekli, kırmızı bordo çiçekli,çift kırmızı mor çiçekli,pembe çift beyazlı çiçekli,mor pembe çiçekli,turuncu kırmızı ısıya dayanıklı çiçekli, pembe beyaz çiçekli,mercan ve sarkık beyaz çiçekli,kiraz kırmızısı ve mor çiçekli,pembe ve gümüş lavanta renkli çiçekli,kırmızı siyah çiçekli,koyu mor ve kırmızı çiçekli olmak üzere çeşitleri vardır.

 

Eğer sürgünden değilde tohumdan yetiştirmek isterseniz çiçeklerin döküldüğünde kırmızı top şeklinde çanak olacaktır onu kurutup pıcak kullanarak dikey kesin ve bir peçete üzerine dökün. Torf toprağınızın üzerine ekin üzerine perlit koyun ve ısların, üzerini streç ya da naylon ile kapatın ve karanlık bir yere yerleştirin. Arada toprğı kontrol edin fidanlarınız büyüyecektir.

morlilakırbor  kırmızıpembe FUCHSIA-CHARM-NEON-WHITEhumming-bird-fuschia   pembepem pembemor  siyah pembepembe

beyazbeyaz fusciabeyaz pembemorkırborlilalila tam tur tamabu tambey

DMCA.com Protection Status
2 Yorum

2 Comments

  1. Kajin

    2 Mayıs 2018 at 13:00

    Bu çiçeği nasıl sipariş edebilirim ben yüksekova dayim

  2. Ayşe Karadeniz

    30 Eylül 2019 at 18:05

    Ben pembe renkli küpeli fidanı almak istiyorum nasıl alabilirim

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı