Sağlık

Kronik Yorgunluk Sendromu Nasıl Aşılır?

Kronik Yorgunluk Sendromu Nasıl Aşılır?

Kronik yorgunluk sendromu, altı aydan fazla sürebilen uzun bir yorgunluk sürecidir, hastalığın neden kaynaklandığı konusunda yeterli bilgi olmamakla birlikte uzmanlar serotonin ve adrenalin eksikliğinden kaynaklanabileceği görüşünde hem fikirler.

Bu süreç tedavi edilmediğinde ve kronik sorunlar ortadan kaldırılmadığı sürece dayanıklılık, hafıza kaybı ve konsantrasyon eksikliğine neden olabilecektir.

Kronik Yorgunluk Sendromu Nasıl Aşılır?

Suçluluk, öfke, endişe, kronik yorgunlukla mücadele eden ortak duygusal tepkilerdir.

 

Kronik yorgunluk sendromu belirtileri şunlardır:

-Eklem ağrıları

-Kaslarda ağrı

-Hafıza kaybı

-Konsantrasyon eksikliği

-Baş ağrısı

-Lenf düğümleri

-Titreme

-Sürekli uyuklama

-Mutsuzluk

-Gece terlemeleri

-Sindirim sistemi bozuklukları

Kronik yorgunluk sendromu belirtileri şunlardır

-Cilt renginde sararma

-İştahsızlık

-Vücutta ve omuzlarda çoküş

-Panik atak

-İçe kapanma

-A sosyal olma durumu

-Duygudurum değişiklikleri

-Duygusal ve zihinsel çöküş

Kronik yorgunluk sendromu belirtileri şunlardır

Bir çok belirtisi olan kronik yorgunluk sendromları hormonal dengesizlik, bağışıklık sisteminin zayıflaması, şiddetli geçimsizlik, depresyon çöküşleri, beslenme yetersizliği, enfeksiyon hastalıkları gibi bir çok neden de bulgulara katkıda bulunmaktadır.

Uzmanlar bu semptomların kişiden kişiye değiştiğini belirtilerin az ve ya çok olabileceğini ancak virüs türü hastalıkların da kişiler üzerinde etkili olabileceğini belirtmişlerdir.

 

Kronik yorgunluk belirtilerinin tedavi yöntemleri:

Genelde kronik yorgunluk semptomları olan kişilerde anti-depresan ve uyku ilaçları verilerek tedavi edilmeye çalışılır, aslında ilaçların yan etkileri normal hastalık semptomlarından daha fazladır.

Kronik yorgunluk hastalığını öncelikle doğal yollardan ilaç kullanmadan tedavi etme yoluna gidilmeli, hastalık varsa tedavi edilmeli, beslenme ve vitaminler en iyi tedavi yollarındandır.

Kronik yorgunluk belirtilerinin tedavi yöntemleri

Alerjik reaksiyonlarınız varsa bunlar tedavi edilmeli, polen, metallere karşı, ev tozları ve çevresel kimyasallara karşı olan tepkimeleriniz iyileştirilmelidir.

-Uzmanlar fibromiyalji hastalığının kronik yorgunluğa neden olabileceğini ve sindirim problemleri ile birlikte bağlantıları olacağı konusunda aynı fikirdeler.

-Candida mantarı olan kişilerde kronik yorgunluk olabileceği, vücuttan atmak için kefir, yoğurt, yeşil sebzeler, keten tohumu, kızılcık suyu ve lahana turşusu gibi probiyotik bakımdan zengin besinler tüketerek bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.

Kronik yorgunluk belirtilerinin tedavi yöntemleri

-Candida mantarı tedavi edilmediğinde vücutta iltihabi duruma sebep  olarak bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağırsak astarlarında delikler oluşturarak sızdırmasına yol açar ve sonucunda egzama gibi bir çok hastalığın oluşmasına sebebiyet verilir.

-H.Pylori

Bu bakteri midenin astarına yapışarak mikropların üremesine ve mide rahatsızlıklarına neden olmaktadır, bu hastalık sonucunda kronik yorgunluk nedenlerinden olabilmektedir.

-B Vitaminleri eksikliğinde kronik yorgunluğun nedenlerinden olabilmektedir, B-6, riboflavin ve tiamin açısından zengin gıdalar somon, muz, et, patates, hindi, fındık, ıspanak ve sarımsak kronik yorgunluk belirtilerini önleyen vitaminler içermektedir.

Kronik yorgunluk belirtilerinin tedavi yöntemleri

-B12 Vitamini eksikliği doğrudan kronik yorgunluğa neden olmaktadır, aynı zamanda eksikliğinde düşük enerji, yorgunluk, hafızada zayıflık, konsantrasyon zayıflığı, duygudurum bozuklukları, yorgunluk ve kas ağrıları oluşmaktadır.

-B12 Vitamini alımında tüm bu semptomlar azalırken depresyonu azaltabilir, enerjinizi geri kazanabilir ve nörolojik rahatsızlıklardan kurtulmuş olursunuz.

B12 vitamini kaynakları, et, balık, peynir, çiğ süt, yumurta ve karaciğerde bulunur.

Kronik yorgunluk belirtilerinin tedavi yöntemleri

-Potasyum ve magnezyum eksikliğinde kronik yorgunluk semptomları oluşmakta vitamin alımı yeterli olduğunda diğer semptomlar azalacaktır.

Ispanak, pazı, kefir, badem, kabak, fasulye, incir, koyu renkli sebzeler,siyah çikolata, avokado, yoğurt,muz, çikolata magnezyum açısından zengin besinlerdir.

Kronik yorgunluk belirtilerinin tedavi yöntemleri

Potasum açısından zengin gıdalar, hindistancevizi, kefir, ıspanak, avokado, fasulye, muz, kuru kayısı, mantar, yoğurt gibi besinlerde bulunmaktadır.

Potasyum ile zengin besinler özellikle alerjiye neden olan semptomları hafifletmeye yardımcı olurken kas kramplarını ve sinirlilik halini de ortadadan kaldırmaktadır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı