Sağlık

Kış Detoks Diyeti İçin, Bilinmesi Gerekenler

Kış Detoks Diyeti İçin, Bilinmesi Gerekenler

Kış bitmek üzere,  vücut temizliği yapılmış toksinlerden arınmış ve sağlıklı bir şekilde bahar mevsime girmek gerekir. Kış detoksu kış meyve ve sebzeleri ile yapılması gerekir, her mevsimi kendi besin ve gıdaları ile karşılamak gerekir.

 

Hangi durumlarda kış detoksu yapmanız gerekir:

-Elleriniz ve ayaklarını çok üşüyor ve bir türlü ısınmıyorsanız.

-Cildiniz kurudu ve pul pul soyulursa

-Gün boyunca kendinizi miskin miskin hissediyorsanız.

-Gün boyunca yorgun hissediyorsanız.

-Bir türlü enerjinizi toplayamıyorsanız.

-Yemeklerden önce şişkinlik hissediyorsanız.

-Kabızlık oluyorsa

-Canınız hiç bir şey yapmak istemiyorsa

-Sürekli uyukluyorsanız

Evet kış miskinliğinden ve rehavetinden kurtulma zamanınız geldi, yeniden enerjik ve sağlıklı olarak hayatınıza ve hayallerinize devam etme zamanınız geldi de geçiyor bile.

Haydi kalkın kış detoksu ile enerjiniz, hayalleriniz ve sağlığınız yeniden yerine gelsin.

Doğanın kurallarına uyarak, kışın dinlenme  zamanı, bahar gelirken ağaçların yeşillenmesi, çiçeklerin açması gibi insan oğlu bahar ile birlikte yeniden canlanacak. Mevsimlerle birlikte hayat biçimimiz de değişmektedir.

Kışın dinlendiğimiz ve aldığımız kiloları verme zamanı, bitmiş ve tükenmiş olan enerjimizi yeniden şarj ederek kaldığımız yerden hayatı tekrar yakalayalım.

Mevsimsel gıdalar ile beslenerek, egzersiz yaparak, bol su veya meyve suyu ve bitki çayları tüketerek detoks diyetimizi destekleyelim.

 

Kış detoks diyeti için yapılması gerekenler:

1-Kış gıdaları ile beslenmek

Düşük enerji ve kuru cilde sahipseniz, üşüyorsanız doğal kış meyve ve sebzelerinden tüketmelisiniz.

Pancar, pazı, pırasa, ıspanak, brokoli, karnabahar,turp, şalgam, havuç, sağlıklı yağlar, kemik suyu çorbalar, sebze çorbaları, taze organik yumurta, tavuk ve bol baharat kullanmalısınız.

2-Sıfır şeker ve tuz

Şeker detoksu yapın, kuru ve yaş meyvelerden alacağınız şeker sizin için yeterli, tuz aynı şekilde vücut fazlasıyla şeker ve tuz depolamıştır.

Tuz kışın vücut terlemediği için dışarıya atmıyor ve böbreklerde birikerek vücuda ve böbreklere zarar veriyor.

3-Yeşillik ve tahıllar

Kış yeşillikleri ve organik tahıllar tüketerek ve sağlıksız gazlı, şekerli, boyalı gıdalardan uzaklaşarak doğal beslenilmeli,

Üzerinde zirai ilaçlar ve gübre kalıntıları bulunan besinlerin yerine doğal olanlar ile beslenmeye çalışın. Saksı tarımı yaparak kendi besinlerinizi yetiştirebilirsiniz. Kimyasallar vücuttan atılmayarak birikiyor kanser, bağışıklık sisteminin zayıflaması, kan şekerinin yükselmesi gibi bir çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

4-Bağışıklık sistemini güçlendirmek

Kış detoksu da özellikle sizi ısıtacak bitki çayları, sıcak çorbalar ve bitkisel otlar ile bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlığınızı korumaya çalışın.

5-Baharatlar

Bir çok baharatlar bağışıklık sistemini güçlendirerek zihinsel ve bedensel sağlığınızı tedavi ederek korumaktadır.

Baharatlar sindirimi kolaylaştırırken, kan basıncını düzenler, cildinizi iyileştirir, şişkinliği giderir, kabızlığı giderir ve yağları parçalayarak kilo vermenize neden olur.

Özellikle zencefil, zerdeçal baharatların kralları olarak biliniyor, kişniş, kırmızı ve karabiber, nane, tere gibi baharat ve otları her fırsatta kullanmaya çalışın.

6-Egzersiz ve hobi

Kendinizi iyi hissettirecek egzersizler, toplu yürüyüşler, sosyal aktiviteler gibi mutlaka mevsime özgü yapacağınız bir çok alternatif bulunur bunları değerlendirin. Tv başında tembellik yaparak zamanı geçirmeyin, kendinizi kontrol etmeyi bilin, çünkü gününüz hareketsiz ve oturarak geçirirseniz sağlığınızdan olursunuz, sağlıklı ve mutlu olmak hayal etmek istiyorsanız kendiniz program yaparak uygulayın.

Herhangi bir hastalığı olan kişilerde doktor kontrolü olmadan, diyet ve egzersiz yapmamalı.

Kadinsen.com olarak,  kış detoksu ile sağlıklı ve güzel kalın.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı