Dekorasyon

Eve Uygun Perde Nasıl Seçilir?

Yayınlanma tarihi

Ne tür bir ışık kalitesi istediğinizi düşünerek bütçeniz veya zevkiniz ne olursa olsun perde ve tül seçimi çok önemlidir.

-Rahatlatıcı ve güneşli bir atmosfer istiyorsanız hafif tül perdeler kullanabilirsiniz. Tazeliği ve modernliği çağrıştıran kotonlar ışığı daha iyi geçirir.

-Şeffaf ve yarı geçirgen kumaşlar  en dekoratif olanlardan biride dantellerdir, düz kanatlı perdeler halinde kullanılınca daha etkili olur.

-Küçük pencereleri büyük, büyükleri ise küçük gösterebilmek doğru perde seçimiyle mümkün. Küçük pencereleri büyük göstermek için korniş veya tepe başlığını pencerenin üzerine monte edebilir ve perdelerin boylarını eşitleyebilirsiniz.

-Geometrik desenleri karıştırarak odaların modunu yükseltebilirsiniz. Çizgileri kareli, ekoseli ve puantiyelerle bir arada kullanabilirsiniz.

-Beyazdan bej ve toprak tonlarına nötr renkler klasik veya modern mekanlarda sık kullanılır.

-Pencerenizi dekore ederken dökümlü kumaşlar kullanın.

-Odanıza canlılık katmak için zıt renkler (oranj-mavi, yeşil- pembe, yeşil-kırmızı) kullanın. Pembe, lila, şeftali ve leylak tonları yatak odaları için ideal bir seçimdir.

-İhtişamlı ve lüks bir oda istiyorsanız kırmızı, mor ve dore renkler doğaları gereği gösterişlidir. Bu renkleri kadife, saten ve ipekli formlarda kullanabilirsiniz.

-Modern bir etki istiyorsanız mavi ve sarının tonlarını kullanabilirsiniz.

-Büzgülü perde çok kullanılan modellerdendir, mekanın atmosferini değiştirir. Bu perdelerin mobilyalarla uyumlu yada tezat renklerini seçebilirsiniz.

-Çizgili pamuklu kumaşlar doğayı çağrıştıran Country tarzı evlerde idealdir. Bu tarz perdeleri çubuğa geçirerek kullanabilirsiniz, özellikle banyo ve mutfak için idealdir.

-Büyük pencerelerinizin açıldığını eğer güzel bir bahçeniz varsa manzarayı kapatmamak için camları film tabakasıyla kapatıp sadece tepede hafif desenli yarım kumaş kullanabilirsiniz.

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar