Güzellik

Cildin İç ve Dış Yaşlanma Nedenleri

Cildin İç ve Dış Yaşlanma Nedenleri

Yüz cildinin bazı nedenlerden dolayı yaşlanması kaçınılmazdır. Biyolojik yaş deride yapısal değişiklikler ve hücre fonksiyonlarını etkilemektedir.

cilt3

Biyolojik yaşlanma ile birlikte kan akışının yavaşlaması ve yetersiz oksijen alınması cildi yaşlandırmaktadır. Cildin özelliği kaybolur ve pembe görüntü yok olur. Genetik cilt yaşlanmada çok önemli etkendir. Yaşlanma belirtileri önce cilt yüzeyinde başlar. Hassas ciltlerde kırışıklıklar daha geç olurken, kuru ciltlerde kırışıklık daha erken olmaktadır.

cilt5  cilt1

Cildin Yaşlanmasında Dış Nedenleri;

Serbest radikallerin moleküllerin serbest kalması ve hasar oluşmasından hücre yapıları zarar görmekte ve cildin erken yaşlanma nedenidir. Yaşam tarzı faktörleri cilt yapısını etkilemektedir.

Güneş ışınlarına maruz kalma yaşlanmada birinci etkendir. UV ışınlarının cilde zarar vermesi ve pigmentasyon etkileri erken yaşlanma sebepleridir.

Kirlenme, günlük yaşamda cildimiz dışarıdan gelen kirler gözenekleri kapatarak akne oluşumuna neden olmaktadır. Cilt oksijen alamadığı için çeşitli cilt hasarlarına yol açarak yaşlanmaya neden olur.

Sigara, içerdiği kimyasal ve nikotin deride serbest radikallerin yükselişine ve hasarına yol açmaktadır. Şehirlerde bulunan hava kirliliği güneş etkileri ile birleştiğinde özellikle serbest radikal hasarı, etkilerini hızlandırabilir.

Beslenme, Anti-oksidanların yeterli kullanılmaması vücudun direncini zayıflatarak derinin erken kırışmasına neden olmaktadır. Cilt yaşlanmasını önlemek için antioksidan açısından zengin besinler tüketmeli. Aynı zamanda yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır.

 

cilt4

Bakım, cilt tipine göre uygun temizlik ürünlerini kullanma derinlemesine temizlik yapılarak cildi koruyabilirsiniz. Güneş ışığına maruz kalmayarak uygun güneş korumalı ürünler ile cildi koruyabilir ve yaşlanma sebeplerini bir parça yavaşlatabilirsiniz. Anti-oksidanlar  açısından zengin meyve ve sebze tüketerek cildi  yaşlanma etkilerinden koruyabilirsiniz. Havuç, kayısı, fındık, turuncu ve sarı meyve ve sebzeler biber, domates, fasulye, baklagiller ve özellikle balık tüketerek cildinizi koruyabilirsiniz. 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı