Hobi

Çiçeklere Zarar Veren, Beyaz Sinekler İle Mücadele

Çiçeklere zarar veren beyaz sinekler ile mücadele, veya kelebekler alınan hazır topraklarda oluşan hastalıklar, hava şartları veya yanında hastalıklı bir çiçek veya bitki den geçmiş olabilir.Çiçeklerin alt kısımlarına yumurtalarını bırakarak 16 günde beyaz sinek haline gelen larvalar bitkinin suyunu emerek çürümesine neden olur.

Beyaz sinekler 2 ay yaşarlar, bu arada diğer yumurtalar sinek olur ve döngü bu şekilde bitki veya çiçeğiniz kuruyana kadar devam ederken yanında bulunan diğer çiçeklerinize de hızlı bir şekilde yayılmış olur.

Açıktan aldığım hazır çiçek toprağını bitkilerim de kullandım, hastalıklı olan açık topraktan bitkilerime hastalık bulaştı ve çok sevdiğim küpe çiçeklerimin yanında sakız sardunyaları, saksıda yetiştirdiğim nane ve menekşelere bulaşınca kurtuluş yolu olarak internetten araştırmaya başladım, çok şükür beyaz sineklerden kurtuldum ve sizlerle kadinsen.com ailesi olarak paylaşmak istedim.

Beyaz sinekler meyve ve sebze bahçelerinde de sık bulunur, bitkilerin suyunu emerek zarar veren sinekler zamk şeklinde bir yapıştırıcı oluşturarak bitkinin ölmesine neden olurlar.

Beyaz sinek gördüğünüzde bitkinizin yaprak altlarını kontrol edin, yumurtalar şeffaf olacağı için gözünüzden kaçmış olabilir, sinekli dalları hemen kesin ve bitkiyi oradan uzaklaştırarak diğer bitkilere sarmasını engellemiş olursunuz.

Beyaz sinek salgıları mantar ve isli küf oluşturarak bitkiye zarar verir ve kurumasına neden olur.

Bitkileriniz de oluşan beyaz sinekler ile mücadele yöntemleri

-Yapışkan tuzaklar

Sinekler için satılan yapışkan bantları, tuzak şeklinde bitkinin etrafına yerleştirin, beyaz sineklerin yanında bitkinize yaklaşacak diğer zararlıları da yakalamış olur.

-Sabunlu su

Beyaz sineklere karşı arap sabunlu su karışımı yaparak fısfıs sprey kutusuna dökerek yaprakların alt kısmına sıkın ve haftada 3 kez uygulayın.

-Süpürge

Elektrikli süpürge ile beyaz sinekleri çekebilirsiniz, dikkatli olun bitkiye zarar vermeden işlemi yapmaya çalışın, sık sık uyguladığınızda beyaz sinek yumurtalarını da çekmiş olursunuz.

-Karıncalar

Karıncalar beyaz sineklerin oluşturduğu yapışkanları yemeyi çok severler, bu şekilde larvalar çoğalmadan bitkiyi temizlemiş olursunuz.

-Gübreleme

Gübre alırken veya toprak içerisinde bulunan fazla nitrojen beyaz sineklere elverişli bir ortam oluşmasına neden olur. Toprak alırken azot ve nitrojen miktarını kontrol edin, bitkilerinizi güneş gören balkonlara alarak beyaz sineklerin çiçeklere konmasını engellemiş olursunuz.

-Neem yağı

Neem yağını bulaşık deterjanı ve su ile birlikte çalkalayarak sprey kutusuna dökün, hafta da iki kez yaprakların alt kısmına püskürtün, beyaz sinekleri ve larvaları öldürerek bitkilerinizi kurtarmış olursunuz.

Kimyasal böcek ilaçları kullanmayın, evde yaşayan ailenizi ve evcil hayvanlarınızı korumuş olursunuz.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı